![]() |
![]() | Türkçe Karakter Sorunu | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Sayın Erdoğan,
Yurt dışında olmanız o kadar önemli değil. Sorun sistemdeki ayarlamalarda olmalı. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Bunu belirtirseniz daha çabuk yöntem geliştirebiliriz. "F" veya "Q" düzen Türkçe yazmanız için öncül bir koşul değildir. Bende de "Q" düzen var ve Almanca, ama gördüğünüz gibi sorun yok. XP işletim sisteminde bu çok kolay. Umarım sizdeki de XP'dir. Yapacağınız açıklamaya göre yardımcı olmaya çalışacağım. Saygılar. ******************************************************* YAZIŞMALIĞIMIZDA HER SÖYLEDİĞİMİZ SÖZÜN DERS NİTELİĞİ TAŞIYACAĞI GİBİ YAZIM ŞEKLİMİZ DE ÖRNEK OLUŞTURACAKTIR. BU NEDENLE YAZILARIMIZI TÜRKÇE HARFLERİ KULLANARAK YAZMAYA ÖZEN GÖSTERELİM. Aşağıdaki uygulama yardımıyla bu sorunu çözeceğinizi umuyorum. |
|||||||||||
En son Tahsin MELAN tarafından Pzr Oca14, 2007 20:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi. _________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Selamlar
Ilginiz icin tesekkürler.Evet isletim sistemim Almanca Windows XP ve Q-Düzen. Bu bilgiler dogrultusunda yardim edebilirseniz sevinirim. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Sayın Erdoğan, işimiz kolay olacak.
Almanca olduğuna göre yapacağımız işlemleri sizin bilgisayarın diline göre yazacağım. En altta gördüğünüz "Start" (Başlat) gösterge çubuğunun öbür tarafında "DE" yazısını göreceksiniz. 1- "DE" üstüne geliniz ve farenizi sağ tıklayınız, 2- Gelen sıralamada "Einstellungen" (Ayarlar) üzerine gelip farenizi tıklayınız. 3- Bir tablo açılacaktır. Burada "Hinzufügen" (Ekle) düğmesini tıklayınız. 4- Yeni bir tablo gelecek (iki bölümlü, dil seçenek dizini var). Buradan "Türkçe" ve "Türkçe Q" düzenini seçiniz. 5- Seçim işlemi tamanlanınca "Übernehmen" (Uygula) ve "Ok" (Tamam) düğmelerini tıklayarak işlemi bitiriniz. (5. işleme geçmeden önce, eğer orada kullanmadığınız bir dil seçeneği varsa onu işaretleyip "Entfernen" (Kaldır) düğmesiyle silmenizi öneririm.) İşlem tamamdır. Şimdi alttaki "DE" düğmesine farenizle tıkladığınızda açılacağını ve "TR" seçeneğinin geldiğini göreceksiniz. Onu seçerek Türkçe harflerinizi güle güle kullanmanızı dilerim. ![]() Bu işlem sonucu Türkçe harflerin yerini bulmak size kalmış. Bazı harflerin de yerinin değiştiğini göreceksiniz. Bundan sonrası alışmaya bağlı. Saygılarımla |
|||||||||||
_________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm
|
![]() |
![]() | Teşekkürler ! | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Çok ama çok teşekkürler.
Güzel Türkçemiz ile genelağda yazışmak ve bilişmek üzere. Sevgideğer Tahsin Melan'a yardımlarından dolayı tekrar çok teşekkür ederim. |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Sayın Erdoğan, bilgisayar size ait ise Ülkemizden Türkçe Windows XP paketi alabilirseniz bu sizin için daha iyi olacağı kanaatindeyim. İlla da Almanca sistemi kullanmanız gerekiyorsa da farklı yerel disklere kurup kullanabilirsiniz. Hem Türkçe Hem Almanca iki işletim sisteminiz olur.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | Türkçe Karakter Sorunu | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini