![]() |
![]() | Yngilizce Özentisi | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
wowTURKEY Türkiye'nin tanytymy için kurulmu? foto?raf a?yrlykly bir site . Bu sitenin ba?yndaki "wow" eki de bilinçli olarak dü?ünülmü? ince bir kurgu. Ady geçen sitenin "haberler ve sohbet" ba?lykly forumunda dikkat çekici diyaloglar var.
Sizlere bu siteden "Yngilizce Özentisi - Sinir Oldu?um Lâflar" ba?ly?yyla a?a?yda verdi?im linki incelemenizi rica ediyorum. Yngilizce Özentisi - Sinir Oldu?um Lâflar http://www.wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=4376&highlight=t%FCrk%E7e |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Merhaba
Bence kesinlikle Türkçe okumalıyız. Yabancıysa yabancı sonuçta burası da Türkiye. Bir de bizim insanımız abartmayı sevdiği için bu tür kullanımlar tehlikeli. NTV(neteve) dururken "entivi" diye okuyor kanalın haber sunucuları bile. Bunun gibi daha onlarca örnek var. Hatta tuhaf gekecek ama MİT, evet bildiğiniz Milli İstihbarat Teşkilatı'nı (em ay ti) diye kullananlarla bile karşılaştım. Ben HSBC'yi (he se be ce) diye kullanıyorum valla; anladıkları halde aşağılarcasına tavır takınanlarla karşılaşıyorum. Sorun değil ama Türkiye'de yaşadığımı ve bu ülkenin dilinin Türkçe olduğunu hatırlattığımda karşımdaki insanla doğrudan yer değiştiriyorum... Kullanmayalım lütfen... SEVGİLER... |
|||||||||||
En son tuğba görgünoğlu tarafından Prş Arl14, 2006 18:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
![]() |
![]() | ![]() |
Site Sorumlusu
![]() |
![]() |
Hatta tuhaf gekecek ama MYT, evet bildi?iniz Milli Ystihbarat Te?kilaty'ny (em ay ti) diye kullananlarla bile kar?yla?tym.
Hiç duymamy?tym. Ama bu özenti u?akly?y oldukça bu tür söylemlere de aly?mamyz gerekecek sanyrym. Yazyk... Çok yazyk. Tu?ba Hanym, yorumunuza katylmamak mümkün mü? Dü?ünceleriniz var olsun. NOT:Bu konular daha önce i?lenmi?ti. E?er yukarydaki "arama"dü?mesiyle yazy?malyk içi arama yapylyrsa ula?ylabilir. |
|||||||||||
_________________ BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ DİLİMİZ İÇİN. tm
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Yazy?malyk içinde bakynyrken bu ba?lyk dikkatimi çekti.
Bahsedilen siteyi (wowturkey) bir aydan fazladyr takip ediyorum. Sitenin ady konusuna ?öyle bir açyklyk getirilmi?: Zamanynda bu site, yabancylara yönelik kurulmu?. Daha sonra, Türklerin daha fazla kullanmasyyla Türkçeye çevirilmi?. Yüklenilen fotograflaryn "wowturkey.com" ?eklinde kaydedilmesi, isminin de?i?mesini engelliyormu?. Ysim de?i?ikli?i yapyldy?y zaman, ?u ana kadar yüklenen fotograflar arama yapylan sitelerde bulunmayacakmy?. "-my?"ly tümceler kullandym; çünkü ben de okudu?umu söylüyorum. Bu konu hakynda bir fikrim yok. Bunun açyklamasy için, ba?lanty vermemin sakyncasy yoktur umarym. |
|||||||||||
_________________ Her zaman Türkçe...
|
![]() |
![]() | İngilizce Özentisi | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini