![]() |
![]() | ![]() |
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Benim için alan dy?y bir kavram olmakla birlikte, okuduklarymdan anlady?ym kadaryyla bu konuda varsayylan sözcü?ü tutmu?a benziyor. Yine anlatyllanlar ba?lamynda öntanym, önayar da denebilirmi?; ancak, onca yylyn eme?ini, sa?lamy? oldu?u tutunmu?lu?u yiti?e atmasak my, diyorum?
|
|||||||||||
_________________ www.gelgelturkce.blogcu.com
|
![]() |
![]() | 'Var'dan Yola Çıkarak... | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
"Öntanım" ya da "öndeğer" desek uygun olur kanısındayım. Kullanım kolaylığı var. Değişkenlik de ifade ediyor. Yapılan tanımın ya da biçilen değerin değişebileceğini anlıyoruz.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Default için benim önerim ve sürekli kullandığım kelime "öntanımlı" dır.
|
|||||||||||
_________________ www.kaanfakili.com.tr www.anadilim.org
|
![]() |
![]() | ![]() |
nasılsınTürkçe
Misafir
![]() |
![]() |
Ben de default sözcüğüne varsayılan karşılığını öneriyorum.
Yani derslerimizde default yerine varsayılan kullanılıyoruz. Ayrıca bilgisayar alanında şahit olduğum her yerde default karşılığı yerine varsayılan sözcüğünün kullanılmış olduğunu gördüm. Bu anlamda bu sözcük zaten bir anlamda dilimizde var ve kullanılıyor. Ayrıca Türkçe bir sözcük. Tam anlamıyla karşılamasa vermek istediği anlam açık ve bence büyük oranda da uyuyor. Bu anlamda bence bu sözcük yerine yeni bir karşılık önermek kafaları karıştıracaktır. Aslında bu iş biraz "Pişmiş aşa su katmak" olacaktır. Saygılarımla... |
|||||||||||
|
![]() |
![]() | bana göre | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
varsayılan çok daha uygun bence
|
|||||||||||
_________________ Denizi sev, ama kyyyda dur...
|
![]() |
![]() | ![]() |
Türk Dili Sevdalısı
![]() |
![]() |
Ben de "varsayılan" seçeneği kullanılmalı diyorum. Çünkü bilgisayarla ve programlama ile biraz fazla uğraştığım için sürekli karşıma çıkan bir kelime. Ben "default" yerine hep "varsayılan" kullanıyorum.
|
|||||||||||
|
![]() |
![]() | DEFAULT TANIMLAMAK fiili için TÜRKÇE karşılık önerisi | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
Gücünü phpBB
Yazılımından Alır.
Arayüz Morpheus Destek canver.net & yigini